For 183 dage siden…

…sad jeg som valgstyrer på Frederiksberg skole til kommunalvalget. Det var en både nervepirrende og underholdende dag. Preben Lund og Poul Hangler er nogle særdeles vittige herrer, og selvom meget stod på spil, og valgkampen havde været hård, var stemningen i top.

Vi vandt som bekendt valget, og jeg blev for første gang valgt i byrådet. Nu her 140 dage efter, det nye byråd tiltrådte, bliver jeg hyppigt mødt med spørgsmålet, om jeg stadig synes byrådsarbejdet er spændende, og om det har levet op til mine forventninger.

Jeg synes i høj grad, byrådsarbejdet er spændende. Det meste arbejde ligger i underudvalgene, hvorefter byrådet blåstempler de beslutninger, der er truffet der.  Jeg er så heldig at sidde i to udvalg, hhv. Børne & Undervisningsudvalget og Arbejdsmarkeds- & Erhvervsudvalget. Udvalg hvor der er mange muligheder for at påvirke væsentlige beslutninger.

Men ja, der er en hverdag, og tingene går ikke helt så hurtigt, som jeg tænkte det ville gå. Godt nok er jeg en glad debutant, men helt naiv er jeg dog ikke, så jeg vidste godt, at jeg skulle trække noget fra valgkampsretorikken. Men jeg havde nu alligevel troet, vi havde nået lidt mere på nuværende tidspunkt.

Meget har vi overtaget – bl.a. et budget for 2014 og frem, med store indregnede udefinerede besparelser. Besparelser hvor ”indtægten” er brugt, men selve besparelsen først skulle findes efter valget. Så nu sidder vi eksempelvis i Børne & Undervisningsudvalget og skal finde besparelser på børnepasningsområdet. Besparelser som jeg bestemt ikke selv gik til valg på, men det er nu den virkelig, som vi har overtaget.

Efter sommerferien begynder forhandlingerne om budget 2015, og her er der nogle kroner, der kan omfordeles. I valgkampen var der mange der lovede alt muligt, så det bliver spændende at se hvor mange kunstgræsbaner, haller, cykelstier m.v. vi nu får.

Mange af punkterne på mit valgprogram var gratis. Mit hovedpunkt om at give ansvaret tilbage til borgerne kunne faktisk implementeres med det samme. Kommunale bedrevidende forbud kunne straks afskaffes, og vi kunne på denne måde sætte en konservativ dagsorden med kraftigt afsæt i vores partiprogram.

Vi tror på at borgerne/familierne kan træffe de beslutninger, der er rigtige for dem!

På positivsiden arbejder vi på en stærk vision for Sorø. ”Sorø Kommune skal være Danmarks bedste kommune at være barn i” og ”Det sammenhængende familieliv” er overskrifter jeg har noteret mig. Der er en del arbejde foran os, før den vision kan blive til virkelighed, men som far til børn på 1, 4 & 6 år syntes jeg faktisk at meget allerede er godt i Sorø.

På morskabssiden er rød bloks evindelig snak om miljø og bæredygtighed, samtidig med at de rask væk stemmer for centraliseringer – ”forældrene kører jo alligevel deres børn i bil” / ”de voksne kan jo bare køre dertil i deres bil” .

På søndag skal jeg igen være valgstyrer på Frederiksberg Skole. Denne gang er jeg ikke selv på valg, så dagen bliver ikke helt så nervepirrende. Desuden er Poul Hangler ikke valgstyrer, så lidt kedeligere bliver det (med mindre Preben Lund virkelig sætter det lange ben foran). Vi skal stemme om vores kandidater til Europaparlamentet, og vi skal stemme ja eller nej til den suverænitetsafgivelse som patentdomstolen er.

Jeg håber mange vil møde op og stemme, og jeg er meget spændt på resultatet. Det er skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ikke hører til blandt de mest EU-glade konservative.